Ana sayfa Güncel iktisat Nedir ?, iktisat Ne iş Yapar ?, iktisat Bölümü

iktisat Nedir ?, iktisat Ne iş Yapar ?, iktisat Bölümü

4334
0
iktisat;iktisat-nedir;iktisat-ne-is-yapar;iktisat-mezunu-ne-is-yapar;iktisat-ne-demek;iktisat-bilimi;iktisat-tarihi;iktisat-bolumu-nedir;neden-iktisat-var

İktisat konulu makalemizde sizlere iktisat nedir ve iktisat ne iş yapar soruların cevabını vermeye çalışacağız. Ayrıca iktisat mezunu ne iş yapar ve  iktisat ne demek olduğunu detaylı olarak bahsedeceğiz.

iktisat Nedir ?

iktisat nedir sorusu ile başlayacak olursak. İktisat kelimesi Arapça kökenlidir. ” kasd ”kelimesinden türetilmiştir. Günümüzde ise iktisat şeklini almıştır. Genel tanımı ile iktisat; insan yaşamının sürdürülmesi için isteklerin ve maddi ihtiyaçların karşılanması anlamına gelmektedir. iktisat ne demek konusuna bir cümleyle cevap vermek mümkün değildir. Ancak; genel hatları ile iktisat kelimesi anlatılabilir.

iktisat Tarihi

iktisat tarihi 1776 yılına dayanmaktadır. Milletlerin Servetleri isimli kitabın yazarı Adam Smith’in 1776 yılında yazmış olduğu bu kitap iktisat tarihinin doğuşu olarak kabul edilir. 1892 yılıan gelindiğinde Sir William J. Ashley isimli bilim adamının dünyada ilk kez iktisat tarihi kürsüsü kurmuştur.

İktisat Hakkında Bilgi

Eğitim, sağlık, ulaşım ve güvenlik gibi tüm temel hizmetler ile birlikte insanın en temel ihtiyaçları olan yiyecek, giyecek ve barınma olarak ifade edilir. İnsan ihtiyaçları yalnızca bu sayılanlar ile sınırlandırılamaz. Tiyatroya, sinemaya gitmek, tatil yapmak ya da kitap, gazete satın almak gibi maddi ihtiyaçlar da vardır. Dolayısıyla tüm bu maddi ihtiyaçların karşılanması için mal ve hizmetler üretilmektedir. Mal ve hizmetlerin üretimleri ve tüketimleri ekonomi alanını meydana getirir. iktisat; ekonominin işleyişini, devletin ekonomiye katkılarını, piyasa süreçlerini inceleyen teknik ve sosyal bir bilimdir. İktisat biliminin en temel öğesi; üretim ve tüketim kaynaklarının nasıl düzenlenebileceğine karar vermektir.

Neden İktisat Var?

Matematiksel ve istatistiksel araştırma yöntemlerini en etkin kullanan en güçlü sosyal bilimdir. iktisat bilimine sosyal bilimlerin kraliçesi de denmektedir.

Dünya ve ülke düzeyinde, iş hayatında geçmişi, bugünü anlamak için ve bunlara bağlı olarak yarını değerlendirmekte iktisat biliminin büyük katkısı vardır. iktisat bilimi bu açıdan da büyük öneme sahiptir.

iktisat, en basit karar alma aşamalarında en iyi seçeneği bulmanın koşullarını ve bunun yollarını araştırmaktadır. Bu anlamda da çok büyük bir gerekliliktir.

iktisat Ne iş Yapar?

iktisat ne iş yapar? konusuna değinmek gerekirse. İktisat biliminin psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve matematik gibi bilim dalları ile yakın bir ilişki içindedir. Bu bilimler ile birlikte insanların sermayelerinden başlamak üzere yapılacak işler ve sonucunda elde edilecek üretimin düzenlenmesiyle beraber sonuç olarak elde edilen tüketim oranları dikkate alınır kar ve zarar oranları hesaplanır. İktisat biliminde istatistiki bilgiler büyük öneme sahiptir. İstatistikler ile kurum ya da kişilerin kar oranları ya da üretim tüketim arasındaki farklar ortaya konulur. iktisat bu yönüyle ideolojik bir bilim dalıdır. Elbette, iktisat kelimesi ekonomi kelimesi ile özdeşleşmiştir.

iktisat Bölümü Nedir?

iktisat bölümü denir? sorusuna gelecek olursak. iksat yukarıda bahsetmiş olduğumuz konularda daha profesyonel olmak için açılan bölümdür. iktisat bölümü var olan kaynakları kullanımı, üretimi, fiyatlandırılması ve tüketimi gibi geniş bir yelpazesi vardır.

iktisat Mezunu Ne iş Yapar?

iktisat mezunu ne iş yapar dediğimizde aklımızda hep bir soru işareti vardır. iktisat mezunu olan bir öğrenci geleceğe umutla bakabilir. Çünkü iktisat bölümünden mezun olan birisi iş imkanı oldukça fazladır. Mesela iktisat mezunu birisi muhasebeci, bankacı, ekonomist, danışman, yönetici gibi birçok meslek gruplarında iş imkanı bulabilir.

Bu makalemizde sizlere iktisat ne demek ve iktisat bölümü nedir soruların cevabını vermeye çalıştık. Ayrıca iktisat ne iş yapar, iktisat tarihi ve iktisat mezunu ne iş yapar hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here